Nove Holding
Facebook
Новини

20.12.2011
ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА СТАНКА ЗЛАТЕВА И ТРЕНЬОРЪТ Й СИМЕОН ЩЕРЕВ СА СПОРТИСТ №1 И ТРЕНЬОР №1 НА БЪЛГАРИЯ


    На 19 декември, от 20.30 до 22.00 ч. в зала 1 на НДК се проведе 54-тото издание на Церемонията по награждаването на десетте най-добри спортисти на България, определени след гласуване сред спортните журналисти. 169 от тях определиха Златната десятка по следния начин:

1

Станка Златева

борба

1246 т.

2

Петър Стойчев

плуване

1093 т.

3

Елис Гури

борба

1051 т.

4

Кубрат Пулев

бокс

1018 т.

5

Ивет Лалова

лека атлетика

731 т.

6

Цветана Пиронкова

тенис на корт

449 т.

7

Константин Паскалев

културизъм

401 т.

8

Силвия Митева

художествена гимнастика

394 т.

9

Ваня Стамболова

лека атлетика

387 т.

10

Владимир Зографски

ски

364 т.

    Министърът на физическото възпитание и спорта – г-н Свилен Нейков връчи почетната стауетка на Станка Златева , която за трети път е Спортист №1 на България. Останалите призьори в класацията получиха своите награди от големите наши спортисти и носители на отличието в предишни години Таню Киряков, Таня Богомилова, Детелин Далаклиев, Мария Гроздева, Христо Марков, Боян Радев.

    Четирикратният носител на отличието „Спортист на годината“, световната рекордьорка на висок скок, олимпийската шампионка и председател на БОК г-жа Стефка Костадинова награди ансамбъла по художествена гимнастика в категория „Отбор на годината”. Тя връчи и статуетките на подгласниците на „Спортист на годината”.

    Четирикратният световен шампион и носител на 4 олимпийски медала Йордан Йовчев награди Ружди Ружди в карегория спортист №1 с увреждания.

    Спортните редакции и отдели на 49 медии определиха подреждането в 28-мото издание на класацията „Треньор на годината“, организирана от в. Труд:

    

1

Симеон Щерев

борба

151 т.

2

Илиана Раева

художествена гимнастика 

142 т.

3

Красимир Туманов

плуване

40 т.

    Победителите получиха картини от български художници. Министърът на физическото възпитание и спорта – г-н Свилен Нейков, награди тримата най-добри треньори.

    Константин Паскалев убедително спечели в анкетата „Гласът на публиката“, организирана от единствения лицензиран букмейкър у нас „Еврофутбол” – генерален спонсор на „Спортист на годината“. Той получи 60 % от всичките 615 участници в допитването на сайта www.eurofootball.bg. Управителят на „Еврофутбол” – Екатерина Михайлова, връчи почетна грамота и фирмени подаръци веднага след официалната церемония. Анкетата „Гласът на публиката“ се провежда за трета поредна година.

    Церемонията бе водена от трикратната световна и европейска шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и британският актьор Бен Крос, който се справи безпогрешно със сценария на български език. Спектакълът започна с изпълнение на победителя в X-Factor - Рафи Бохосян, съпроводено от неповторимо съчетание на халки на Йордан Йовчев. Стелияна от „Гласът на България” изпя песента на Adele -Someone like you. Изпълнителката на най-добрата българска песен за Евровизия – Поли Генова, представи The time is now на Moloko , под съпровода на Монте Оркестра с диригент Деян Павлов. Още емоция и енергия се изля на сцената от шоуто на световният шампион по бийтбокс Скилър и вокалът на Tri O Five Майкъл Флеминг. Водещият на церемонията Бен Крос пожела на спортистите времето да е на тяхна страна и поздрави всички гости с песента Time is on my side на Rolling Stones .

    Зала 1 на НДК бе пълна. Сред гостите бяха политици, дипломати, представители на бизнеса и медиите, ръководители на спорта, спортисти и треньори.

    54-тото издание на Церемонията се осъществи със съдействието на генералният спонсор „Еврофутбол”, основният спонсор „Евробет”, както и Мобилтел, Столична Община и Първа инвестиционна банка.

    Снимки от награждаването може да видите в Галерия 2011